Brandmän i teve

Brandmannayrket syns ju i teve ibland, och här tänkte jag dela med mig av två av mina favoriter. Först ut är NileCity 105,6, humorserien som handlar om affärsmannen Percy Nilegård som försöker driva en radiokanal på en brandstation uthyrd av brandchefen Greger Hawkwind. Det går ju inte att inte tycka att det här är roligt! Och för er som undrar – japp, det är ungefär precis så här det är på en brandstation när vi inte är ute på larm 😉

Okej, vi går kanske inte runt barbröstade och hjälps åt att hänga upp gardiner, men vi är ändå ganska mjuka killar under vårt hårda yttre! Men skämt åsido, jag gillar förstås inte NileCity bara för brandmännens skull utan det är helt enkelt en väldigt rolig serie. Farbror Barbro är en stor favorit!

Man kan ju inte heller prata om brandmän i teve utan att nämna Brandsta City Släckers. År 2002 var de med i Melodifestivalen med låten ”Kom och ta mig”, och året efter var de med med en annan låt. Nu tycker jag inte att låten är speciellt bra – det är definitivt inte min musiksmak – men man kan ju inte låta bli att älska den här gruppen av brandmän som står på Melodifestivalens scen och sjunger i sina uniformer. Här är ”Kom och ta mig”.

Alla i Brandsta City Släckers är faktiskt brandmän på riktigt, utom en som är musiklärare. De började sin ”karriär” som deltagare i företagsrocktävlingar, och en av anledningarna till att jag gillar gruppen är att de personifierar gemenskapen i yrket. Brandmän jobbar väldigt nära varandra och måste kunna lita på varandra, och det gör att vi blir väldigt goda vänner och gärna gör saker tillsammans utanför jobbet också – som till exempel att starta ett band.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *