Ett vackrare och säkrare vardagsrum

Som brandman kommer man alltid att ha ett speciellt förhållande till saker och ting som brinner, lätt eller svårt spelar ingen roll. Men med jobbet kommer också de kunskaper som krävs om vilka steg man måste ta för att försäkra sig om att det är så eldsäkert som möjligt i ens hem. Det som oftast brinner lättast och mest i ett hus är trä, av naturliga anledningar. Där är en sådan sak som flamskyddsmedel en självklarhet, för att inte göra det lätt för elden att få fäste eller sprida sig. Annars är det givetvis viktigt att vara bestyckad med olika typer av brandsläckare (för olika typer av bränder), men givetvis också brandvarnare och brandfiltar. Det gäller med andra ord att tänka till.

Det ska vara snyggt också

Det gäller dock att välja inredning med omsorg, för det ska inte bara vara säkert – det ska vara snyggt också. Förhoppningsvis så kommer inredningen aldrig att börja brinna, så välj efter smak och säkra därefter. När vi köpte vårt Kährs Sandvig så såg jag till att golvet skulle få allt det skydd som det behövde, så nu kommer en eventuell eldsvåda inte att få speciellt bra fäste i vår vackra parkett.

Givetvis vill man inte att det ska börja brinna, men så svensk som man är så vill man vara förberedd och skydda sig på alla sätt man kan. Det kan börja brinna betydligt lättare än vad man tror, antingen från en olycka i köket till stearinljus som lämnas oövervakade till elektriska bränder. Är du och materialet du inreder med förberedda för denna eventualitet så kommer det vara lättare att rädda både liv och ägodelar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *