Hoppas det inte är mögel

Vi upptäckte nyligen några inte så trevliga fläckar i badrumstaket. Jag vet inte vad det är än, men man kan ju vara hyfsat säker på att det är fukt. Fukt som är där fukt inte ska vara är alltid ett problem, och har man otur så kan det leda till stora problem. Det värsta är ju att man oftast inte märker fuktskadan förrän den har börjat ställa till bekymmer, som mögel till exempel. Har det gått så långt som till ett mögelangrepp kan det synas i form av fuktfläckar. Så nu ska vi kontakta Ocab så att de kan komma hit och göra en fuktutredning.

I värsta fall kan det ju bli en mögelsanering av det, men jag hoppas att det inte är mögel för sådant är ju verkligen inte bra för hälsan. Nu när man funderar över det så tycker man att man har blivit lite mer tät i näsan och känt sig lite trött, kanske haft lite mer huvudvärk än vanligt, men ärligt talat så tror jag mest att det är hjärnan som spökar. Det är nog mer en efterhandskonstruktion, eller jag hoppas det i alla fall.

Det är just sådant här man inte vill råka ut för när man bor i hus, och speciellt inte när man ganska nyligen har flyttat till huset och köpt det med en klausul som säger att de tidigare ägarna inte kan hållas ansvariga för dolda fel… De ville ha det så (vilket jag kan förstå att man vill som säljare, tänk att ha det hängande över sig i 10 år) och dessutom fick vi huset billigare på grund av det. Nu är det som det är i alla fall, och vi var ju helt och hållet medvetna om att det var så när vi köpte huset. Och det är lugnt ändå. Man ska inte hålla på och älta saker utan man tar saker som de kommer helt enkelt. Har vi ett problem så får vi lösa det. Det är inte värre än så.

För mig har det alltid varit viktigt att ha en positiv syn på livet. Jag tror att man måste ha det när man jobbar som brandman och liknande yrken. Man får se så mycket lidande och sorg, och skulle man älta allting och inte kunna gå vidare så skulle man inte klara sig. Visst blir man väldigt påverkad, men det gäller ändå att alltid kunna hitta det goda i livet.

Så även om jag vet att det här med fukten kan bli ett problem så försöker jag ändå att först och främst inte ta ut något negativt i förskott och så försöker jag tänka att vi löser de problem som kommer. Det kan ju faktiskt vara så att det är något som är väldigt lätt att åtgärda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *