Om min blogg

Hej! Martin heter jag och det här är min blogg om mitt liv som brandman. Jag har jobbat som brandman sedan 2014 och det är det absolut bästa yrket i världen om ni frågar mig. Många tror att brandmän bara släcker bränder, men även om det är en väldigt viktig del av vårt arbete så är det långt ifrån det enda vi sysslar med. Som brandman arbetar man både med förebyggande brandskydd och med räddningsarbete vid olyckor. De olycksavhjälpande insatserna kan handla om att rädda liv, släcka bränder, sanera vid kem- och trafikolyckor och dykning vid drunkningstillbud. Det brandförebyggande arbetet görs i samverkan med exempelvis skolor, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Här skriver jag om mitt yrke men också om min fritid. Jag skriver också om World Firefighters Games som är en tävling för alla typer av brandmän från hela världen, samt för deras familjemedlemmar. Tävlingen består av olika grenar, som till exempel bågskytte, löpning, armbrytning, vindsurfing, poker, simning och golf med flera. Paradgrenen heter Toughest FireFighter Alive och den går ut på att man i full mundering ska utföra olika moment, som till exempel springa med brandslang, ta sig igenom en hinderbana, klättra med utrustning på stegar och springa i trappor. Skyddsutrustningen som man har på sig väger en hel del, så det är verkligen inte så lätt som det låter.

Jag drömmer om att en dag delta i WFG. Tävlingarna har bland annat hållits i Nya Zeeland, USA, Australien, Kanada, Frankrike och England, och det vore verkligen hur häftigt som helst om Sverige en dag fick stå som värd. Fast jag vet inte hur hög sannolikheten är för det, men jag skulle som sagt väldigt gärna vilja vara med i alla fall oavsett i vilket land det blir. Så, varmt välkommen till min blogg om livet som brandman. Lämna gärna en kommentar!