Viljan att hjälpa

Häromdagen såg jag ”The day after tomorrow”, som enligt mig är en väldigt bra film. Det här med katastrofer har alltid varit lite speciellt för mig. Jag vet inte hur jag ska förklara det här utan att det låter dumt, för det låter ju fel att säga att man är fascinerad av katastrofer. Det är inte så att jag tycker att det är häftigt eller så, men jag har alltid känt någon slags dragning till katastrofer och känt att jag vill göra en insats. Jag vill inte bara vara en åskådare utan jag vill hjälpa till, och då menar jag inte hjälpa till som i att skänka pengar till drabbade (vilket i och för sig också är en väldigt stor hjälp) utan jag vill göra en insats. Jag vill finnas på plats och göra skillnad. Jag vill rädda liv.

Det är därför jag valde att utbilda mig till brandman, för även om jag inte reser jorden runt och hjälper till vid katastrofer så är ju varje brand eller olycka i sig en katastrof, och i mitt yrke får jag rädda liv, göra en insats och finnas där för människor i krissituationer. Dessutom skulle jag ju också i och med min utbildning och mitt yrke kunna göra viktiga insatser om jag nu skulle hamna i en stor katastrof, som en jordbävning, översvämning, terrorattack eller något annat.

Men hur som helst, jag gillar filmer som handlar om katastrofer eftersom de har en speciell betydelse för mig. ”The day after tomorrow” handlar om en ganska extrem väderkatastrof. Det blir en ny istid, och även om det kanske inte skulle hända så snabbt i verkligheten så är det ändå något som på sikt skulle kunna hända, i och med hur klimatet förändras. Se den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *